Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πόλη Φάντασμα




Μετά από αρκετό καιρό, γύρισα στον Βόλο, την πόλη που μεγάλωσα, για την γιορτή του Πάσχα Ξεκουράστηκα λίγο από το ταξίδι, αλλά δεν με κρατούσε το σπίτι. Ήθελα να βγω βόλτα στην πόλη που τόσο είχα αγαπήσει και μου έλειπε. Αυτό που θα ακολουθούσε δεν το περίμενα..

Σάββατο απόγευμα, πηγαίνουμε χαλαρά για καφέ στην παραλία της πόλης. Όλως παραδόξως βρήκαμε αμέσως θέση για παρκάρισμα. Αυτό ήταν το πρώτο στοιχείο.

Αργότερα περπατήσαμε για λίγο στην παραλία πριν αποφασίσουμε που να κάτσουμε. Ο πιο πολύς κόσμος έκανε βόλτες με τα πόδια στην παραλία,και οι καφετέριες από δίπλα ήταν ψιλοάδειες. Πήγαμε σε μια από τις πιο γνωστές καφετέριες στην πόλη,Σάββατο απόγευμα,και υπήρχαν άφθονες θέσεις να διαλέξουμε για να καθήσουμε. Κάποτε ίσα ίσα θα χωρούσαμε να περάσουμε απ’ έξω τέτοια ώρα.

Κατά τις 2 το βράδυ,κάναμε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο. Η παραλία άδεια,οι δρόμοι άδειοι,τα μαγαζιά στην ίδια μοίρα..

Είναι θλιβερό να βλέπεις τον τόπο που κάποτε ήταν γεμάτος νεολαία,να είναι τελείως έρημος το Σαββατόβραδο. Η οικονομική κρίση άρχισε να δείχνει το πρόσωπό της..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου